Výhodná směna má zelenou, Pardubice získají sportoviště, soukromník parcely

Akce kulový blesk. I tak by se dala nazvat velká výměna pozemků mezi dvěma společnostmi a „velkou“ pardubickou radnicí. Město díky ní získá sportovní areál na Slovanech a soukromý investor pak na oplátku parcely u Staročernska, na kterých vznikne nákupní zóna.

Směnu schválilo na konci ledna pardubické zastupitelstvo a jednalo se o zásadní krok. Proč? Na  Slovanech bohužel není mnoho hřišť, které by sloužily veřejnosti a to se nyní změní. Navíc si přiznejme, že současný stav sportovního areálu je zanedbaný a místo radosti dělá svému okolí spíše starosti.

Nejen jako pardubický zastupitel, ale především jako váš soused a občan mám z toho ohromnou radost. Můj děda tohle hřiště kdysi dobrovolně budoval a nyní bude opět sloužit veřejnosti. Navíc máme jistotu, že zde nadále udržíme relaxaci a sport. Jedná se o zásadní krok, ze kterého budeme mít prospěch úplně všichni.

Po předběžné dohodě s vedením obvodu a magistrátu bychom se rádi zasadili o to, aby si na přechodnou dobu (než bude celý proces dokončen) sportoviště mohla pronajmout některá městská organizace, ideálně Rozvojový fond Pardubice. Právě ten má potřebnou techniku, personální zázemí a rozpočet, aby levně a především hospodárně mohl stávající sportoviště udržovat v provozu, pronajímat a poskytovat ho zájemcům z řad sportovních klubů - například na trénink malých fotbalistů, amerického fotbalu, tenisu, míčových sportů a podobně.

Vzniklé mezidobí bychom měli využít ke stanovení jasného a dlouhodobého záměru. V tomto ohledu Vás chci všechny požádat o pomoc. Jako zastupitel Městského obvodu Pardubice III budu prosazovat to, aby dlouhodobý záměr vycházel z vůle a zájmu Vás – zdejších obyvatel a občanů. Právě lidé z okolí, kteří zde žijí, by se měli vyjádřit, co vše by v této relaxačně-sportovní zóně chtěli.

Nabízí se spousta moderních možností, vždyť plocha je to ohromná a velká! Namátkově mohu zmínit pétanque, badminton, streetball, teq stůl, tenis, posilovací stroje  a samozřejmě mnoho další sportů. Budu moc rád, pokud mi napíšete na email vaše tipy, rady a doporučení. A pokud budete mít zájem, určitě rádi uspořádáme i sousedské veřejné projednání, klidně přímo „na místě činu“. Co říkáte, potkáme se?