O mně

Jako poslanec pro Vás pracuji už od roku 2013

Jsem odborníkem na dopravu a mám za sebou výsledky, které jsou vidět. Rozpohyboval jsem dlouho odkládané zahájení stavby dálnice D35, odstartoval jsem přípravu vysokorychlostní železnice, díky mým návrhům vyrostly v našem kraji kilometry cyklostezek a chodníků a v řadě měst startují tolik potřebné silniční obchvaty. V roli zpravodaje jsem Sněmovnou provedl téměř všechny dopravní zákony, které nyní v Česku máme. Prosadil jsem desítky změn, které nás pozitivně ovlivňují a ulehčují nám každodenní život. Poslaneckému mandátu věnuji všechen svůj čas, svoji práci dělám poctivě a záleží mi na výsledku. Úspěšné dílo však není u konce. V rozvoji moderní dopravy bych rád pokračoval a věřím, že společně dotáhneme věci do zdárného konce. Pro nás a pro naše děti.

Motto: Silnice jako v Německu, vlaky jako ve Švýcarsku

Vystudoval jsem Dopravní fakultu Jana Pernera Univerzity Pardubice a v roce 1998 jsem úspěšně promoval v oboru „Dopravní marketing, management a logistika". V diplomové práci jsem řešil jeden z historicky prvních marketingových průzkumů trhu pro České dráhy. Zkušenosti ze studií jsem dva roky zúročil ve velké stavební firmě a poté jsem se pustil do práce manažera ve veřejnoprávním Českém rozhlase. Kromě hlavní náplně dosavadní pracovní činnosti jsem pořádal odborné ekonomické a dopravní konference a inicioval jsem řadu jednání o rozvoji dopravní infrastruktury nejen ve východních Čechách.


Odborník na média

Elektronická média byla, jsou a budou mojí srdeční záležitostí. Více než 12 let na pozici rozhlasového manažera jsem obohacoval desítkami vystoupení v roli moderátora živého vysílání nebo společenských akcí. Stál jsem u zrodu prezentace Českého rozhlasu na sociálních sítích (Facebook, Google+, Youtube), byl jsem hlavním průkopníkem živých Skype telefonátů ze zahraničí do živého vysílání.

Občan

Narodil jsem se 11.4. 1975 v Pardubicích. Považuji se za hrdého Pardubáka a patriota. V tomto městě jsem se narodil, prožil celý dosavadní život, vystudoval jsem zde všechny úrovně školství, postavil dům, založil jsem zde rodinu a dokonce i zasadil několik stromů. Není mi lhostejná pomoc ostatním. Dlouhodobě jsem aktivním členem jedné z největších světových charitativních organizací ROTARY club, jsem zakladatelem třech obecně prospěšných společností, které pomáhají seniorům, z pozice člena správní rady podporuji hudební festival Smetanova Litomyšl. Mám krásnou manželku a dva skvělé syny – každou volnou chvíli s nimi se snažím sportovat a žít aktivně.

Politik

Do politiky jsem skočil rovnýma nohama na konci léta 2013. Při novinářské práci v rozhlase jsem dlouhodobě cítil, že bych rád řadu věcí změnil, chyběla jen ona poslední pověstná kapka. Tou se stal neuvěřitelný časový souběh dvou událostí – personálních změn v rozhlase a vyhlášení předčasných parlamentních voleb. Z celého politického spektra jsem jednoznačně a bez váhání cítil souznění s Hnutím ANO 2011 Andreje Babiše. Sdílím podporu liberálních myšlenek, pozici na politickém středu mírně vpravo, jasný tah na branku, snahu o efektivitu státu, úspornost, šetření a rozbití korupčních praktik starých zavedených stran. Díky podpoře Vás občanů jsem se na podzim 2013 stal poslancem Parlamentu. Poslanecký mandát jsem díky Vaší důvěře obhájil i v parlameních volbách v roce 2017 a 2021. Od podzimu 2014 také bojuji za lepší Pardubice v roli zastupitele „velké" radnice i malého obvodu. O rozvoj dopravy se starám z pozice místopředsedy Hospodářského výboru PSP a od podzimu 2018 z pozice místopředsedy Správní rady Správy železnic. V říjnu 2020 jsem se stal krajským zastupitelem a z této pozice se starám o rozvoj Paradubického kraje.