Aktuálně z Pardubic

Stejně jako všichni ostatní sleduji z médií informace o zásahu v Pardubicích. Kauza se mě nijak netýká ani se mnou nesouvisí, na četné dotazy však rád poskytnu vyjádření.

Nezastírám, že jsem překvapen tím, jak velká skupina osob je zadržena, v lidské rovině jsem zaskočen i tím, že někteří z nich jsou a byli našimi kolegy. Je to velká škoda pro Pardubice. Pokud vím, tak my – řadoví zastupitelé – zatím žádné bližší informace nemáme, můžeme tedy jen usuzovat z mediálních článků.

Nechci také dělat ukvapené závěry, proto, prosím, počkejme na další informace. Předpokládám, že se jako zastupitelé dozvíme co nejdříve víc. Hned poté se poradíme a budeme jednat o dalším postupu.


Aktualizace 23. listopadu 2023 - Prohlášení zastupitelského klubu hnutí ANO 2011

Ve čtvrtek 23. listopadu 2023 zasedl zastupitelský klub hnutí ANO 2011 v Pardubicích, který obdržel prohlášení od právního zástupce Martina Charváta: vzdává se všech svých funkcí, neboť chce pomoci svému městu a zejména jeho vedení.

Zastupitelský klub hnutí ANO 2011 si váží rozhodnutí Martina Charváta a věří, že se prokáže jeho nevina.

Celý klub se dále shodl na tom, že by všichni obvinění v současné kauze měli skončit ve svých funkcích. O dalších krocích bude jednat se svými koaličními partnery.