Chceme modernější školství – zajistíme výukové tablety pro všechny studenty krajských škol!

Zahájení letošního školního roku je pro všechny úplně jiné, svět se změnil a my musíme našim dětem pomoci to zvládnout! Těžké a jiné je to zároveň pro jejich učitele – jsou v podstatě v první linii a zdraví své i našich dětí musí nyní chránit ještě více než předtím a zároveň poskytovat skvělou výuku a přístup ke vzdělání. Chtěl bych jim už dnes všem poděkovat za jejich přístup.

Přeji proto všem úspěšný školní rok! Za naše hnutí ANO podpoříme bezpečné a kvalitní vzdělávání našich dětí a budeme podporovat i jejich učitele – úroveň školství se nemůže měřit jen počtem opravených a vymalovaných škol, ale dle našeho názoru především vybavením moderní technikou a možnostmi propojení s moderním online světem a zvyšováním znalostí a rozvíjením osobností jejich učitelů – touto cestou chceme jít!

Už během léta jsme představili několik konkrétních návrhů, se kterými v oblasti školství jde hnutí ANO 2011 do krajských voleb, a která mají za cíl přispět ke zlepšení kvality života v Pardubickém kraji:

  • výukové tablety pro všechny studenty škol zřizovaných krajem do roku 2022
  • silná, jednotná a bezpečná wifi ve všech krajských školách neomezeně a zdarma
  • copy centrum v každé krajské škole, kde si studenti budou moci tisknout, kopírovat, skenovat své materiály
  • relax zóny vybavené zabezpečenými počítači s přístupem k internetu k využití volného času během přestávek

Jsem přesvědčený o tom, že podobné kroky povedou ke zlepšení studijních výsledků žáků, zlepšení jejich postavení na trhu práce po absolvování středních škol a zvýšení jejich šance k přijetí na vysoké školy. V případě úspěchu v krajských volbách chceme také mnohem více podporovat učitele a jejich osobnostní růst a znalosti.

Pro učitele a profesory máme připraveny motivační programy – chceme, aby je Pardubický kraj podporoval v dalším vzdělávání, v rozvoji jejich osobnosti a znalostí – to se pak může projevit na jejich vyšším finančním ohodnocení nebo na výhodách které díky tomu získají jako např. podpora bydlení, stáže v zahraničí, kvalitní IT technika pro jejich použití a podobně.

Lepší školství v našem kraji

Protože se svět změnil, chceme našim dětem nabídnout pomoc při jejich studiu. Pokud získáme Vaši důvěru ve volbách a budeme se podílet na vedení kraje – máme připraveno hned několik nápadů pro zvýšení kvality našeho školství a jeho přiblížení modernímu světu. Mrkněte na video a napište mi, jak naše návrhy hodnotíte.

Zveřejnil(a) Martin Kolovratník - ANO dne Neděle 23. srpna 2020