Dálniční úsek D35 Janov – Opatovec získal stavební povolení

Nemělo by Vám uniknout, že stavební úřad ministerstva dopravy vydal stavební povolení pro další dálniční úsek „naší“ D35 mezi Janovem a Opatovcem. Celkem se jedná o téměř 12 kilometrů zbrusu nové dálnice. Nová vládní koalice je díky práci naší předchozí vlády opravdu ve velmi komfortní situaci a má to v tomto ohledu dosti jednoduché. V současnosti je v přípravě totiž tolik kilometrů nových dálnic, silnic nebo obchvatů, že v uvozovkám nemusí vlastně nic dělat a stačí jí pouze zajistit dostatek peněz na výstavbu.


Konkrétně přípravy dálničního úseku D35 Janov – Opatovec jsou v plném proudu. Je to skvělá zpráva nejen pro všechny řidiče, ale také pro obyvatele našeho kraje, kterým dálnice usnadní život. Jsem rád, že generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic - ŘSD Radek Mátl drží chlapské slovo. Řekl, že D35 je absolutní prioritou a na tempu příprav to je znát. ŘSD aktuálně vykupuje potřebné pozemky a také intenzivně připravuje soutěž na zhotovitele stavby. Ještě v letošním roce zahájí soutěž na zhotovitele a díky tomu bychom mohli začít stavět v první polovině příštího roku.


Nemělo by také zapadnout, že aktuálně v tomto dálničním úseku stavíme nový železniční most, díky čemuž pak budeme bez zbytečných průtahů zprovoznit současně celý dálniční úsek. Připomínám, že zde probíhá i modernizace železničního koridoru pod taktovou Správa, takže dopady na místní obyvatele budou minimální 


Právě dokončení dálnice D35 byl jedním z důvodů, proč jsem šel do politiky. Jsem moc rád, že jsem mohl svou legislativní prací přispět k současnému stavu. Mnou navržené změny, jako je například pevný řád pro výkup pozemků, fikce souhlasu pro vydání závazného stanoviska nebo institut předběžného uvedení v držbu, v „liniovém zákoně“ skutečně pomáhají v praxi a díky tomu se nám skutečně podařilo výrazně zkrátit přípravy dopravních staveb v celém Česku ?