Darovaný tablet usnadní seniorům setkávání s jejich rodinami

Vánoční cukroví, stromeček, koledy a k tomu dobrá nálada. No řekněte, znáte snad lepší kombinaci? Pro mě osobně jsou vánoční svátky nejkrásnějším obdobím z celého roku. Kdo mě zná, tak ví, že Vánoce mám opravdu rád. V mém věku to už ale není o dárcích. Ze všeho nejvíc si vážím toho, že mohu trávit čas po boku své rodiny a lidí, které mám opravdu rád. Neměli bychom tuto příležitost ale vnímat jako samozřejmost. Obzvlášť v této složité době se musíme potýkat s různými nástrahami a překážkami. Většina z nich přitom byla až do nedávna nepředstavitelná.

Pro příklad nemusíme chodit daleko. Své o tom ví například v Domově pro seniory na Dubině. Kvůli koronavirové epidemii zde platí zpřísněná opatření, aby se do domova nezavlekla nákaza, která by mohla ohrozit seniory. Přiznám se, že tomto preventivnímu opatření rozumím, zároveň je ale smutné, že senioři se jen tak jednoduše nemohou setkávat se svou rodinou.

Dlouho jsem si proto lámal hlavu, jak bych mohl v tomuto případě pomoci. Spojil jsem se proto s paní vedoucí Monikou Kopeckou a společně jsme našli řešení. Nebudu Vás napínat. Žijeme v digitální době, která nám nabízí ohromné možnosti, tak proč jich nevyužít? Rozhodl jsem se proto, že domovu věnuji tablet, díky kterému se senioři budou moci se svými blízkými setkávat alespoň online.

Mám ohromnou radost z toho, že jsem mohl pomoci a zároveň si říkám, že by tento můj „čin“ třeba mohl inspirovat někoho dalšího. Během jarní krize jsem věnoval celý svůj poslanecký plat na vybavení pro dětské domovy. Bylo to skvělé rozhodnutí a když jsem viděl radost v dětských očích, hned jsem věděl, že to byl správný krok. Rád proto budu pomáhat i nadále ☺️