Děkujeme Vám za podporu!

Naše hnutí ANO zvítězilo o víkendových krajských volbách, když získalo téměř každý pátý odevzdaný hlas. Precizovaný program, mezi jehož nejhlavnější priority patří úzká spolupráce s vládou ČR a využití synergického efektu masivních investic, oslovil 32 585 voličů, tedy takřka o 4000 více než před čtyřmi roky.

Jsme rádi, že i přes současnou složitou situaci s epidemií koronaviru přišlo přes 40 procent voličů a že většina dala důvěru právě nám. Potvrzuje se, že práce hnutí ANO 2011 ve prospěch občanů České republiky je úspěšná, a to nejen na vládní a parlamentní, ale taky na komunální úrovni. Potvrdilo se nám, že naše nové dynamické návrhy pro zlepšení života lidí Pardubickém kraji jsou správné, že se lidem zamlouvají a že si přejí, abychom je společně s vládnou realizovali.

Naše hnutí postavilo svůj progresivní program pro lepší Pardubický kraj na třech pilířích: investice do dopravy a dopravní obslužnosti, zajištění financí do zdravotnictví zejména pro nákup nejmodernějších přístupů a podpora k zajištění kvalitní středoškolské výuky. Nezapomnělo ani na sociální služby či ekologii.

Náš komplexní program pro správu kraje přináší řadu nových konkrétních nápadů ve všech oblastech, jeho součástí jsou i recepty na zajištění jejich financování u Národní rozvojové banky po vzoru Německa a Polska, při poctivé práci máme reálné šanci získat významné prostředky z více evropských fondů.

Sestavili jsme progresivní tým z řady úspěšných komunálních politiků, kteří znají práci na obcích. Jsme rádi, že řada voličů přijala naše návrhy za své. Jasně řekla, že už nechce pouhou ‚správu a údržbu‘ našeho kraje, ale naopak, že jej chce rozvíjet, zlepšit a zajistit novou dynamiku. Zkrátka být ukázkovým středoevropským regionem.

Zatímco podpora hnutí ANO 2011 oproti výsledkům krajských voleb 2016 vzrostla, u dvou uskupení „vládní koalice“ došlo k jejich dalším poklesům. Náš krajský předseda Jan Procházka řek, že výsledek letošních voleb je pro nás silnou motivací do další práce. Potvrzuje, že hnutí ANO 2011 už sedmým rokem dělá dobré kroky pro občany naší země na všech úrovních a že to občané umí ocenit. Dlouhodobě cítíme, že Pardubický kraj má velký potenciál, který zatím není využitý. Pokud máme ve volbách největší podporu občanů v porovnání s ostatními subjekty, pak je toto pro nás důkazem, že to lidé cítí stejně jako my. Že chtějí ve vedení kraje nový přístup, novou energii a nové nápady. Zkrátka změnu.

Dění po zveřejnění prvních relevantních údajů o výsledcích má velkou dynamiku. Kromě našeho úspěchu sledujeme i volební výsledky dalších politických subjektů a jejich veřejně proklamované návrhy k budoucímu politickému uspořádání.

Považujeme za důležité sdělit zásadní skutečnost: naší prioritou na rozdíl od ostatních není debata o rozdělení počtu křesel nebo o personálním obsazení jednotlivých placených míst. Nejvyšší hodnotou a prioritou hnutí ANO 2011 pro Pardubický kraj je rozvojový program a co nejsilnější průnik s dalšími subjekty. Programová debata zatím ani nebyla zahájena. Zodpovědně prohlašuji, že jsme v tuto chvíli připraveni s našimi partnery jednat a hledat společnou řeč pro realizaci společného programu, tedy pro realizaci kroků, které po nás politicích chtějí občané a obyvatelé našeho kraje.

Za vítěznou podporu ještě jednou občanům Pardubického kraje děkujeme – vážíme si jí! Ať už povolební vyjednávání dopadne jakkoliv, zavazujeme se, že tuto důvěru nezklameme. Chceme kraj, který slouží svým občanům, který se rozvíjí a který zlepšuje život nás všech. V otázce krajské samosprávy nechceme úřad, kde jsou zajištěna místa pro spolustraníky, přátele a známé. Chceme úřad, který bude otevřený a transparentní, který bude úsporný a zároveň vysoce efektivní. A o tom jsme připraveni jednat se zástupci všech politických subjektů, které ve volbách uspěly.