Naočkujme milion lidí posilující dávkou za týden a pomozme našim zdravotníkům

Andrej Babiš s Petrem Fialou nedávno společně představili akci „Naočkujme milion lidí posilující dávkou za týden a pomozme našim zdravotníkům“. Nejsem doktor, nejsem virolog a nejsem ani epidemiolog. Z tohoto důvodu důvěřuji odborníkům a nechal jsem se očkovat. Mám za sebou obě očkování a jakmile to bude možné, půjdu na třetí posilovací dávku. Zajímá Vás proč?

Za prvé – když si zlomím nohu nebo se necítím dobře, nejdu si pro dobrou a „zaručenou“ radu tady na Facebook, ale jdu k lékařům. Jsou to právě oni, kteří se lékařství věnují celý svůj život a rozhodně vědí víc než pár mudrlantů, kteří tady akorát šíří různé dezinformace a nesmysly.

Za druhé – vážím si lékařů, zdravotních sester a dalšího nemocničního personálu. Byl někdo z Vás v posledních týdnech a dnech v nemocnicích? To, co se děje, je skutečné a jenom hlupáci to nevidí. Jednotky intenzivní péče doslova praskají ve švech a personál mele z posledních sil. Je mi jich líto a velmi si vážím práce, kterou pro nás dělají. Jestli je očkování skutečně to minimum, které pro ně mohu udělat, neváhám.

Za třetí – ve společnosti řádí vysoce nakažlivé varianty koronaviru a počty nově nakažených jsou skutečně rekordní. Zdá se, že každý z nás si touto nákazou dříve či později projde. Moje rodina už má tuhle zkušenost za sebou a řeknu Vám, že to nebylo nic příjemného. Jeden člen naší rodiny byl dokonce na mimotělním oběhu a nepřeji nikomu prožívat ty chvíle, které jsme prožívali my.

Za čtvrté – blíží se Vánoce a já osobně je rozhodně nechci strávit někde sám v nemocnici na umělé plicní ventilaci po boku lidí, které neznám. Volím raději variantu udělat si hezké adventní svátky po boku své rodiny a nejbližších přátel.