Návštěva pivovaru Splávek

Jestli mě sledujete na sociálních sítích nebo na mém webu, pak víte, že jsem velký patriot našeho kraje. Dlouhodobě jezdím po regionu a rád propaguji místní firmy, služby a lokální ekonomiku. Možná si vzpomenete, že během volební kampaně v roce 2020 jsem navrhoval větší podporu.

Chtěl jsem, abychom z krajského rozpočtu více podporovali zdejší cestovní ruch a místní podnikatele. Bohužel všichni víme, jak to dopadlo. Staronová koalice se ze strachu o svá „teplá místečka“ spojila a jako vítěze voleb nás naprosto „vyšachovala ze hry“.

Nevadí, krajským politikům se díváme pod ruce i z opozice. Nedovolíme, aby všechny krajské peníze putovaly směrem na Dolní Moravu, kde někteří politici mají své chaty a odpočinková místa. Jako opozice krajskou koalici důkladně kontrolujeme a odvádíme tak pro občany velmi dobrou práci i z opozice.

Velmi mě ovšem mrzí, že podle informací, které mám od místních podnikatelů, je kraj nijak zvlášť nepodporuje a nepomáhá jim v rozvoji podnikání. No jo, klasika… Naše hnutí ANO se ovšem k této oblasti staví jinak. Jsou to právě místní podnikatelé, kteří dávají lidem práci, a proto jim chceme co nejvíce pomáhat. I z tohoto důvodu pravidelně cestuji po našem kraji a sbírám podněty pro svou práci, ať už poslance nebo zastupitele.

V pondělí jsem proto zavítal do Chocně, kde sídlí skvělý místní pivovar Splávek. Podle mě je to přesná ukázka toho, jak se to má dělat. Parta místních nadšenců dala dohromady energii s financemi a díky ohromné chuti pracovat se jim podařilo obnovit tradici, která tu fungovala spoustu let zpátky…  A povedlo se!

V původních prostorách pivovaru pomocí zcela nové technologie obnovili pivovarnou výrobu a řeknu Vám, že tohle místo nemá chybu. Pokud sem někdy zavítáte, ucítíte to unikátní genius loci. Pivovar Splávek je lokální značka a jejich pivo chutná skutečně skvěle. Doporučuji všema deseti. Kromě toho zde od jara začne fungovat i místní pivovarská restaurace. Takže až pojedete na výlet na kole nebo v létě na lodi, určitě se na jedno stavte.

Budu moc rád, když mi napíšete své tipy na další zajímavá místa v našem kraji, která bych měl navštívit a podpořit. Určitě tam rád přijedu a pokud to bude možné, rád pomůžu.