O dalším osudu hokejového klubu se bude rozhodovat na začátku února

Stejně jako jsou Pardubice neodmyslitelně spjaty s pečením perníků, patří k nim i hokej. Patří mezi nejúspěšnější sporty, které u nás máme. Náš klub už brzy oslaví 100 let od svého vzniku. Za dobu své existence dokázal, že patří mezi českou hokejovou elitu. V posledních letech se ale pardubickému Dynamu nedaří. Vždyť poslední titul jsme získali v roce 2012 a od té doby jsou naše výsledky v extralize horší a horší. Klub proto potřebuje zásadní změnu a především silného partnera.

Není žádným tajemstvím, že město jako většinový vlastník muselo klubu finančně pomáhat. Koneckonců není potřeba dlouze připomínat emotivní a bouřlivé debaty zastupitelstva, které se kolem toho odehrály.  Už třetím rokem jasně říkám, že veřejný sektor (v tomto případě město) není dobrým manažerem a že má odpovědnost předat zkušenému soukromníkovi. Jsem proto rád, že město intenzivně pokračuje v realizaci prodeje klubu. V zastupitelstvu panuje většinová shoda a v první polovině ledna již proběhla úvodní jednání s pěti zájemci o vstup do majetkové struktury.

Ptáte se teď, jaké budou další kroky? Začnou další jednání u kulatého stolu. Tentokrát však budou již mnohem podrobnější a detailnější. Jednání za naši stranu povede odborný projektový tým, ve kterém ale budou i zástupci politických stran.

Jméno vítěze bychom měli znát 3. února, kterého vyberou radní. Konečné rozhodnutí ale budeme znát až 27. února, kdy se uskuteční další schůze zastupitelstva. Jsou to právě zastupitelé, kdo finálně tuto transakci musí svými hlasy potvrdit. Nyní musíme zájemcům poskytnout korektní garance, jako jsou ceny za pronájem ledu apod.

Věřím, že náš klub neopustí elitní soutěž. Na nás, politicích, je nyní dotáhnout úspěšně prodej do konce a najít nového strategického partnera. Jsem přesvědčený, že jenom on může klubu předat potřebný nový impuls a stabilizovat ho.