Podaří se s Dědkem úspěšně (re)startovat hokej v Pardubicích?

Hokej v Pardubicích patří k neodmyslitelným symbolům města. Pravdou ale zůstává, že v posledních letech nadělal pardubickým fanouškům více vrásek než skutečné radosti. Vždyť poslední mistrovský titul klub získal v roce 2012 a od té doby hraje buď průměrný hokej nebo dokonce bojuje o samotné přežití v nejvyšší lize. Většinový vlastník – město Pardubice proto chystá prodej klubu, který by měl klub opět nastartovat a vrátit na přední pozice, kam patří.

Na nedávném jednání pardubického zastupitelstva jsme rozhodovali o další budoucnosti pardubického hokeje a možná to chtěl sám osud, že místem konání tohoto „důležitého utkání“ byla paradoxně Enteria aréna – domov pardubického Dynama. Jsem rád, že zastupitelstvo jasnou většinou podpořilo miliardáře Petra Dědka, který by se již brzy mohl stát novým majitelem Dynama. Pro podnikatele z Vrchlabí hlasovalo 24 zastupitelů. Velké poděkování v této věci patří kolegům Janovi Hrabalovi a Petrovi Klimplovi, kteří odvedli opravdu skvělou práci.

Možná někteří z Vás zaregistrovali návrh náměstka Jana Mazucha z ODS, který preferoval pomalý postup s konečným verdiktem o (ne)prodeji až koncem června. Jestli aspoň trochu sledujete hokej, pak víte, že nová sezóna se plánuje už nyní v těchto dnech. Rozumím proto „ultimátu“ zájemce Petra Dědka, který podmínil svůj další zájem o klub rozhodnutím zastupitelstva o exkluzivním jednání do konce dubna.

Osobně jsem měl už dokonce možnost mluvit s jedním z hráčů A týmu (mladý, nadějný srdcař), který mi potvrdil, že v kabině a v týmu zavládla super nálada. Zkrátka lidi se na to moc těší. Hráči, zaměstnanci klubu i fanoušci totiž věří, že na rozdíl od Romana Šmidberského to Petr Děděk myslí s hokejem opravdu vážně a chce hokejovou legendu vytáhnout mezi elitu.

Myslím, že opatrný optimismus je skutečně namístě. Přesto ale nezapomínejme na to, že prodáno ještě není – nyní zahajujeme exkluzivní jednání s jedním opravdu vážným zájemcem. *Na jednání ve středu 13. května město vyřešilo řadu sporných otázek. Například jsme odsouhlasili příplatek devět milionů korun mimo základní kapitál. Rozhodli jsme také o snížení základního jmění ze současných zhruba 54,7 milionů korun na 10,9 milionů korun. Důvodem je úhrada kumulované neuhrazené ztráty minulých let. Přesto budou intenzivní jednání pokračovat dále s cílem připravit finální dohodu a předložit ji zastupitelstvu na jednání 4. června.

Osobně se ale netajím tím, že pan Dědek má moji důvěru. Znám jeho úspěchy v podnikání a silné ekonomické zázemí, stejně jako úspěchy na sportovním poli.

*Aktualizováno 14. května