Podpořme cestovní ruch v našem kraji 500 korunami pro každého občana

Už jste to četli? Navrhuji, aby každý občan Pardubického kraje, který bude mít zájem, dostal příspěvek ve výši 500 korun na pobyt v ubytovacích zařízeních v kraji na svou dovolenou, výlet nebo rekreační pobyt během roku 2021. Pojďme se na to podívat podrobněji.

Svou letošní dovolenou jsem se rozhodl strávit doma v kraji mého srdce, tedy v Pardubickém kraji. Společně s rodinou budeme navštěvovat mnohá krásná místa a zároveň chci jít příkladem, kdy svým pobytem a návštěvou podpořím místní restaurace, hotely, hospody a penziony.

Po koronavirové krizi chce takto symbolicky podpořit cestovní ruch. Mým hlavním cílem je vrátit běžný život zpět do všech částí kraje a odvětví ekonomiky. Kdo jiný než sami občané Pardubického kraje by se měli vrátit do místních kaváren, zahrádek, restaurací a cukráren a ubytovat se, přespat na svých cestách a výletech doma v kraji.

Musíme vrátit peníze do kraje a nejlépe je začít sami u sebe a doma. Omezení a opatření se dnes zásadně uvolnila – sundali jsme roušky – ale podnikání a ekonomika budou potřebovat mnohem delší čas… Osobně navrhuji a budu prosazovat přímé peníze na podporu cestovního ruchu. Každý občan našeho kraje bude mít možnost využít příspěvek ve výši 500 korun na pobyty a ubytování u nás doma, a to přímo od Pardubického kraje.

Tento návrh bude patřit k důležitým bodům volebního programu hnutí ANO 2011 v nadcházejících krajských volbách. Pokud v nich uspějeme a budeme součástí krajské vlády v roce 2021, budeme  náš návrh jednoznačně prosazovat, abychom jej v příštím roce realizovali. Vše tedy závisí na rozhodnutí voličů 2. a 3. října během krajských voleb.

Mrkněte se na video, ve kterém svůj návrh vysvětluji podrobněji ZDE.