Podpořte neziskovou organizaci Pestrá - psí asistenci

Ne každý z nás měl štěstí, že se narodil zcela zdravý a má plnohodnotný a spokojený život. Někteří z nás jsou jednoduše odkázáni na pomoc druhých, bez které se neobejdou. Rád bych Vám proto dnes představil jednu neziskovou organizaci, která podle mě dělá fantastickou práci. Slyšeli jste už o Pestrá - psí asistence? Jejich posláním je výchova a výcvik asistenčních pejsků, kteří usnadňují život lidem se zdravotním hendikepem.

Z osobní zkušenosti vím, že je to parta poctivců a nadšenců, kteří pro tuhle práci žijí a mají ji v srdci. Vím to. Naše rodina miluje zvířata. Kromě dvou koček máme také dva pejsky. Když naše Channel měla štěňata, tak jsme se rozhodli jedno z nich věnovat právě do těchto dobrých rukou. Kdybyste chtěli vidět našeho kluka, najdete ho ZDE.

Proč Vám to celé ale vlastně píšu. Čas od času tuhle neziskovou organizaci osobně podpořím. Moje podpora ale samozřejmě nevyřeší všechny problémy a finanční potřeby. Říká se, že sociální sítě mají ohromnou sílu a dokážou pomoci. Mám proto na Vás dnes prosbu. Pokud máte chuť a vaše možnosti to umožňují, podpořte tuhle fajn partu lidí. Pejsci, kteří projdou jejich výcvikem, pomáhají potřebným lidem v jejich každodenní činnosti a životě. Existuje celá řada způsobů, jak je podpořit. Nejjednodušší je samozřejmě poslat libovolný finanční příspěvek na jejich účet ?107-4650730257/0100 ? nebo poslat dárcovskou smsku ve tvaru DMS PESTRA 30 nebo 60 nebo 90 na číslo 87 777. Způsobů je ale celá řada a najdete je zde www.pestra.cz/darci_a_partneri

Vím, že spousta z nás si v této složité době nemůže dovolit přispět, byť jenom drobnou částku. To však nevadí. I pouhé SDÍLENÍ tohoto statusu může pomoci k tomu, aby si ho přečetl někdo, kdo se může zapojit s přímou pomocí. Každá snaha se počítá ☺️

Co říct na závěr? Aby se cvičitelům pejsků lépe fungovalo, připravili jsme společně s kolegy speciální zákon. Najdete ho ZDE. V kostce se jedná o to, že v našem právním řádu není vymezen „pes se speciálním výcvikem“ a kvůli tomu nemohou osoby se zdravotním postižením v doprovodu psa do některých veřejných prostor a dopravních prostředků. Vláda tomuto návrhu dala souhlasné stanovisko. Osobně udělám maximum pro to, aby se návrh dostal co nejdříve na plénum Sněmovny k projednání. Držte nám palce. Věřím, že tahle změna k lepšímu získá podporu všech kolegů poslanců a začne pomáhat přímo v praxi.