Řidiči by se měli obrnit pevnými nervy, čeká nás léto plné oprav a uzavírek

Léto pomyslně klepe na dveře. Stejně jako k tomuto ročnímu období patří teplé sluneční paprsky a voda, patří k němu i uzavírky a opravy silnic a podobně jako v předešlých letech, ani letos se našemu kraji nevyhnou. Pojďme se podívat společně, co nás čeká a na co bychom se měli připravit.

Jsem řidič a ročně najezdím po našem kraji tisíce kilometrů. Moc dobře proto vím, jak „obyčejná“ oprava někdy dokáže pořádně zkomplikovat život. A i když někdy sám za volantem nadávám, někdy se opravy a modernizace jednoduše provést musí.

Jestli jezdíte po silnici I/36 do Lázní Bohdaneč, pak jste si určitě všimli, že ŘSD staví nový propustek. Z tohoto důvodu je zde úplná uzavírka, která bude trvat do konce července.

Cestujete přes Vysoké Mýto? Pak by se měli připravit na kolony, které se tvoří před Vysokým Mýtem ve směru od Hradce Králové. Probíhá zde totiž celková oprava mostu u společnosti Karosa a na Litomyšl se jezdí objížďkou po okraji města. V opačném směru se ale dostanete po původní silnici.

Při cestě z Vendolí do Svitav se připravte na opravy silnice I/34, které potrvají do konce letních prázdnin. Nákladní auta od Hlinska do Svitav čeká objízdná trasa z Poličky přes Lezník, Litomyšl a z Mikulče po silnici II/366. Vozidla do šesti tun mohou jet přes obec Vendolí po silnici III/3661. Provoz v opačném směru je veden jednosměrně po staveništi.

V Moravské Třebové probíhá oprava okružní křižovatky na silnici I/35. Oprava potrvá až do poloviny července a do té doby zde bude provoz řízen semafory.

Dostáváme se k Chrudimi, kterou čekají dvě opravy. Jednak se jedná o opravu úseku původní státní silnice od Pardubic a jednak o oprava povrchu silnice na silnici I/43 z Březové na Svitavsku na hranice Jihomoravského kraje. V prvním případě opravy začnou v červenci, ve druhém v srpnu.

Během léta nás samozřejmě čeká mnoho drobných oprav krajských silnic, které v místě mohou způsobovat dopravní problémy. V této souvislosti zřejmě největší vrásky řidičům dělá modernizace silnice Trhovou Kamenicí, Horním Bradlem a dál do Seče na Chrudimsku. U poslední zmiňované se jedná o větší komplikaci, protože silnice prakticky nemá alternativu.