Rozpalme to na grilu !

Neodolatelná vůně opečeného masa a zeleniny linoucí se ze zahrad, dvorků, městských balkónů nebo teras napovídá, že léto a s ním spojená „grilovací sezóna“ jsou v plném proudu. Aby ne, neznám nikoho, kdo by si neužíval příjemného počasí, které je doslova stvořené k trávení času venku. Koneckonců znáte něco lepšího, než jsou pohodové večery strávené s přáteli u dobrého jídla a pití?

Už se nemohu dočkat, až se společně s rodinou vydáme k veřejnému grilovišti, které u nás v Pardubicích nechal vybudovat můj kolega Jiří Rejda, starosta Městského pátého obvodu. S rodinou se u grilování vždy skvěle pobavíme a hodně nasmějeme. Samozřejmě nechybí ani kus dobrého masa. To k prázdninovým radovánkám neodmyslitelně patří. Možná se teď sami chystáte na grilování a říkáte si, který z těch všech receptů je vlastně ten pravý. Jedna správná odpověď neexistuje, jedno ale vím jistě. Klíč k úspěchu je u každého dobrého jídla stejný. Jsou jím kvalitní lokální suroviny a potraviny.

 Pro maso proto zásadně chodím ke svému ověřenému řezníkovi, pro pečivo do mého oblíbeného pekařství a pivo jako správný patriot kupuji jedině z malých a středních pivovarů v našem Pardubickém kraji. Ke grilování ale patří i čerstvá zelenina. Sami s rodinou pár druhů pěstujeme na naší zahradě a chutná skvěle. Když nám ale něco schází, vydám se nakupovat přímo na farmářské trhy. Drobné zemědělce z našeho kraje je nutné přímo podporovat a zároveň nechat peníze v našem kraje. Navíc kvalita jejich produktů, a to nejen zeleniny a ovoce, je fantastická. Pokud budete mít čas, podívejte na můj Facebook a pošlete mi svoje tipy na skvělé lokální produkty, rád budu sdílet s ostatními!