Tvrdá práce nese své ovoce, lávka na Duklu roste před očima

Vzpomenete si ještě na rok 2013? Hnutí ANO tehdy vůbec poprvé kandidovalo do Poslanecké sněmovny a já se ucházel o Vaši přízeň ve volbách. Jedním z důvodů, proč jsem se tehdy rozhodl jít do politiky, byla právě lávka na Duklu, která se tak trochu stala symbolem (ne)schopnosti politiků plnit své sliby a pracovat pro lidi.

Dlouhé desítky let jsme poslouchali řeči politiků tradičních stran z ODS, ČSSD a KDU-ČSL o tom, jak lávka na Duklu bude. Ve skutečnosti ale pro její realizaci nikdo z nich nic neudělal. A u řečí by také zůstalo, pokud bychom společně s kolegy v čele s primátorem Pardubic Martinem Charvátem nevzali celý projekt do vlastních rukou a nedali se do opravdové práce.

Trvalo to dlouho, přiznávám. Výsledek ale bude stát za to. Kromě toho že naše město bude mít krásnou a moderní lávku, zaplatí za ni v porovnání s celkovými náklady skutečně pouze „drobné“. Díky tomu můžeme uspořené peníze použít na rozvoj města v jiných oblastech a realizovat projekty, na které by nemusely kvůli financování lávky zůstat peníze v městské kase.

Lávka na Duklu roste před očima opravdu každým dnem. Pár měsíců si ještě na její dostavbu sice počkáme, ale už teď je lávka symbolem změny a důkazem toho, že kde je vůle a chuť, tam to prostě a jednoduše jde. Lávku však nezískáváme zadarmo. Za tímto projektem se schovává práce mnoho lidí, stovky hodin vyjednávání a nespočet schůzek a telefonátů.  Věřím, že političtí kolegové vezmou lávku jako „odstrašující příklad“.

Možná si teď říkáte, zda jsem se neupsal. Ne, opravdu myslím odstrašující a rád svůj pohled upřesním. Vím, že ostatní političtí kolegové z ostatních stran vidí, že umíme sliby přetavit v realitu a pokud nebudou odvádět dobrou práci, dříve či později lidem dojde trpělivost a budou chtít výraznou změnu.

Myslím, že především krajští politici by tuhle skutečnost měli mít na paměti. Jako obyvatel a zastupitel Pardubického kraje doufám, že náš kraj nebudou spravovat „dinosauři“ ale lidé, kteří chtějí náš kraj opravdu rozvíjet a posouvat ho vpřed. Bohužel zatím mám pocit, že v první řadě jim jde o „teplá místa“ a nějaký rozvoj je v lepším případě až na druhém místě….