Výrazně podpoříme ekologii a příspěvek 4.000,- Kč na nákup elektrokola!

Čisté a zdravé životní prostředí je pro mě velmi důležité a podstatné! Myslím si, že příroda a naše zdraví jsou vzájemně propojené. Proto je nesmírně důležitá podpora ekologie a ochrana životního prostředí. U nás v Pardubickém kraji je v tuto chvíli dle mého názoru nedostatečná. A já osobně chci lepší Pardubický kraj! V případě volebního úspěchu se zasadím o „zdravý“ Pardubický kraj. Například do výstavby nových silnic, dálnic nebo železnic putují v současnosti miliardy korun. Musíme proto adekvátně podpořit i ekologii, protože zdravý vzduch, čistá voda, úrodná půda nebo silné stromy vytvářejí naše místo pro život.

Naše hnutí představilo několik dalších návrhů, se kterými jdeme do voleb a jež mají za cíl přispět ke zlepšení kvality života v Pardubickém kraji. Jedná se o výsadbu stromů, podporu zdrojů čisté energie v domácnostech i firmách, moderní způsoby osvětlení, podporu ekologických zemědělců a farmářů, výstavbu nabíjecích stanic na elektromobily, elektrokola apod. Většinu z nich budeme adresně komunikovat s voliči během následujících týdnů. Zároveň jsem se rozhodl zveřejnit jeden konkrétní návrh už nyní.

Jízdní kola jsou nedílnou součástí našeho života v kraji. Budeme proto usilovat a prosazovat cílený jednorázový příspěvek na nákup elektrokola ve výši 4.000,- korun pro naše občany z rozpočtu Pardubického kraje. Pokud nám voliči dají důvěru, a my po volbách sestavíme novou krajskou vládu, tak plánujeme podpořit nákup až deseti tisíců elektrokol v roce 2021. To vše pro podporu zdravého způsobu života, cestování a také ekonomiky. Rovněž podpoříme výstavbu nových nabíjecích stanic v desítkách obcí a měst našeho kraje. Chceme lepší a zdravý Pardubický kraj a tento návrh nám může k dosažení našeho společného cíle pomoci.

ZDE naleznete tematické video s vyjádřením k ekologii a příspěvku 4.000,- Kč na nákup elektrokola pro občany Pardubického kraje.