Žádost o řidičák nebo ověření počtu bodů. Co všechno lze online?

Nekonečně dlouhé fronty a všude doslova hlava na hlavě. Pro někoho noční můra. Není nic horšího, než když musíte zbytečně na úřad. Sám to znám. Přesně tohle jsem totiž zažil před pár lety, když jsem si šel zažádat o nový řidičák. Musíte mít správný formulář a dodat samozřejmě všechny potřebné informace. A hlavně nezapomenout na fotku! Přiznám se, že jsem moc nerozuměl tomu, proč po mně úředníci chtěli informace, které už dávno mají. No řekněte, dává Vám to smysl?

Asi se všichni shodneme, že tento obrázek připomíná cokoliv jiného než digitalizaci. Jako poslanec si tohle dost dobře uvědomuji a vím, že to chce změnu. Digitalizace státní správy je pro Česko obrovskou příležitostí, kterou jednoznačně podporuji. Jsem rád, že na rozdíl od ostatních stran naše hnutí ANO o tom pouze nemluví, ale skutečně koná! Konečně se nám podařilo tento proces skutečně nastartovat. Výjimkou je snad pouze ODS, která stojí za „Datovkami“ a za to jí patří velké díky.

Věděli jste však, že můžete pomocí Portálu občana v případě končící platnosti řidičáku zažádat o vydání nového online? Fakt! Není to nic složitého a zabere to přitom jenom pár minut. A když už jsme u Portálu občana, tak by Vám neměly uniknout další „vychytávky“ jako třeba zjištění počtu bodů, ale také možnost zažádat si o různé výpisy. Myslím, že jsme se vydali správnou cestou, co říkáte?