Potvrzeno! Senioři budou využívat pardubickou MHD bezplatně

Naši rodiče a prarodiče by si měli stáří užít, a ne z něj mít hrůzu. Jsem proto rád, že na červnovém jednání pardubického zastupitelstva tuto myšlenku podpořilo i vedení města v čele s primátorem Martinem Charvátem a návrh schválilo. Díky změně budou moci senioři v Pardubicích využívat městskou hromadnou dopravu bezplatně. Zajímá Vás, na koho se tato novinka bude vztahovat? A bude potřeba splnit zvláštní podmínky? Čtěte!

Tahle zpráva potěší zejména naše starší spoluobčany, kteří využívají MHD v Pardubicích. Senioři starší 70 let dosud platili snížené jízdné a nově budou moci dokonce jezdit zcela bezplatně. Nejedná se však o nic neobvyklého. Podobně ke starším občanům přistupuje například Praha. Důležité je, že novinka se nevztahuje pouze na občany našeho města, ale bude platit pro všechny občany, kteří splňují věkový limit.

Osobně tento krok vítám a jsem přesvědčený, že jsme se rozhodli správně. Navíc díky slevám na jízdném mohou senioři cestovat "za pár korun" nejen po celém Pardubickém kraji, ale po celé zemi. Znám spoustu starších lidí a moc dobře vím, že každá ušetřená koruna je dobrá. Navíc ušetřené peníze se rozhodně neztratí a poputují dále do ekonomiky.

Myslím, že městská hromadná doprava v Pardubicích v posledních letech zaznamenala obrovský rozvoj a jenom stěží může tento fakt kdokoliv zpochybňovat. Jsem přesvědčený, že velký podíl na této práci má předseda představenstva dopravního podniku Robert Klčo a ředitel Tomáš Pelikán.

Pod jejich vedením dopravní podnik provádí postupnou obměnu vozového parku, ať už se bavíme o nových klimatizovaných trolejbusech nebo o těch parciálních, díky kterým můžeme obsluhovat i místa, kam zatím troleje nevedou. A když už jsme u těch tratí, nedávno jsem Vás informoval, že budeme stavět nové trasy. Článek si můžete přečíst ZDE