D35 aktuálně: Dálniční úsek Ostrov – Vysoké Mýto získal nepravomocné územní rozhodnutí

Dálniční úsek D35 z Ostrova do Vysokého Mýta získal souhlas se svojí trasou. Stavební úřad ve Vysokém Mýtě vydal v půli dubna nepravomocně územní rozhodnutí na sedmikilometrovou část, která bude navazovat na úsek Ostrov – Časy. Ten se v Pardubickém kraji staví od prosince 2018 a dokončen by měl být přibližně v polovině roku 2022.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) v krátké době zaznamenalo další dílčí úspěch v přípravách dálnice D35. Informoval jsem Vás ZDE, že dálniční úsek z Vysokého Mýta do Džbánova získal pravomocné územní rozhodnutí již na začátku dubna. Jedná se o zásadní posun směrem k dokončení příprav a k zahájení terénních prací na tomto téměř šestikilometrovém úseku.

Mapa: dálniční úsek Ostrov – Vysoké Mýto

Zdroj: ŘSD

Úsek mezi Ostrovem a Mýtem zahrnuje rovněž vybudování více než půlkilometrového tunelu Homole. Kvůli složitějším geologickým podmínkám a pramenům v dotčené oblasti se projektování tunelu prodloužilo.

Úřad ve Vysokém Mýtě v rozhodnutí stanovil 48 podmínek, které musí být splněny pro umístění stavby, pro zpracování projektové dokumentace, pro vydání stavebního povolení a pro napojení na veřejnou dopravní a technickou infrastrukturu. V prosinci 2019 byl vybrán zpracovatel dokumentace pro stavební povolení. S realizací stavby se při hladkém průběhu další přípravy počítá v letech 2022 až 2026. Více informací naleznete v informačním letáku ŘSD ZDE.

Další informace naleznete:


D35 aktuálně: Potvrzeno, první dva úseky budou zprovozněny v roce 2022

D35 aktuálně: Dálniční úsek Vysoké Mýto - Džbánov získal pravomocné územní rozhodnutí

D35 aktuálně: Dálniční úsek Džbánov – Litomyšl – Janov

D35 aktuálně: Dálniční úseky Janov – Opatovec – Staré Město